Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Hon fick lämna "Idol"

Amena Alsameai fick lämna "Idol" efter fredagsfinalen – utan att sjunga.
Tv • Publicerad 5 november 2021
Amena Alsameai. Arkivbild.Foto: Duygu Getiren/TT

Den sjätte fredagsfinalen i TV4:s "Idol" bjöd på Abba-tema. Jacqline Mossberg Mounkassa inledde festen med "Thank you for the music".

– Du är så så duktig, varje vecka, du leker på scenen. Vi älskar dig, sade Katia Mosally efter framträdandet.

"Alla jublade"

Annons

Och det var fler idoler som imponerade på juryn. Annika Wickihalders tolkning av "When all is said and done" var "bland det vackraste någon sjungit i den här byggnaden", enligt Alexander Kronlund.

Birkir Blær rockade till klassikern "Lay all your love on me".

– Publiken jublade, alla jublade, mitt hjärta jublade, utbrast Anders Bagge efteråt.

Men allt svängde inte under aftonen.

– Det gick inte som jag hade tänkt mig, sade Daut Ajvaz efter att ha tappat bort sig en aning i sin tolkning av "Dancing queen".

"Fäster inte riktigt"

Erik Elias Ekström sade själv att han hade "superroligt" när han sjöng "Take a chance on me", men Kishti Tomita övertygades inte.

– Det är någonting som för första gången, trots att jag älskar dig, inte riktigt fäster för mig, sade hon och fick medhåll av Mosally.

Lana Sulhavs nummer började svajigt, enligt juryn, men växte till något "vackert, magiskt och stort". Fredrik Lundman blottade känslorna med balladen "The winner takes it all" och blev jämförd med såväl Elvis Presley som Roy Orbison.

Sunny Taylor knep till slut den sista platsen. Hon hyllades av juryn som en "disco queen" för sitt framträdande med låten "Summer night city".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons