Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Hon får pris till Michael Nyqvists minne

Skådespelaren och regissören Josephine Bornebusch och brittiska Good chance theatre är årets mottagare av Michael Nyqvist foundation award.
Kultur • Publicerad 16 november 2021
Josephine Bornebusch får pris av Michael Nyqvist foundation. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Priset instiftades 2018 för att årligen uppmärksamma en skådespelare och en verksamhet inom teater och film som verkar i Michael Nyqvists anda och tro på att skådespeleri kan föra samman människor.

I motiveringen skriver Michael Nyqvists stiftelse : "Josephine Bornebusch har gått från klarhet till klarhet. I många år har hon bländat oss med sitt skådespeleri, sin komedikonst och sin perfekta timing. Nu när hon har tagit på sig nya roller som regissör och manusförfattare gör hon det lika otvivelaktigt."

Annons

Good chance theatre grundades av de två brittiska dramatikerna Joe Murphy och Joe Robertson i ett flyktingläger i Calais 2015. Målet var att skapa ett utrymme för välkomnande och samling för människor av alla nationaliteter att dela sina berättelser.

Prissumman är på 30 000 kronor för skådespelaren och 50 000 kronor för teatergruppen. Utöver pengar och ära tilldelas pristagarna en statyett skapad av Ellen Nyqvist, dotter till Michael.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons