Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Hon blir förlagschef på Bonnier Carlsen

Litteratur • Publicerad 6 september 2021
Camilla Silvenius blir förlagschef på Bonnier Carlsen. Pressbild.
Camilla Silvenius blir förlagschef på Bonnier Carlsen. Pressbild.Foto: Bonnier Carlsen

Camilla Silvenius blir ny förlagschef på Bonnier Carlsen, som ger ut barn- och ungdomslitteratur. Hon kommer närmast från Storytel där hon varit globalt ansvarig för rättighetsköp. Tidigare har hon bland annat varit förlagschef på Massolit Förlagsgrupp.

"Det ska bli spännande att komma i gång och lära känna teamet på Bonnier Carlsen och tillsammans med dem fortsätta arbetet med att ta fram de mest relevanta böckerna för dagens barn och unga. Det är ett viktigt uppdrag – att vara med och påverka där den faktiska läsresan tar sin början. Och kanske viktigare nu än någonsin", säger Camilla Silvenius i ett pressmeddelande.

Silvenius tillträder som förlagschef den första november, och ersätter då Mattias Fyrenius som har varit chef parallellt med sin roll som VD för Bonnierförlagen sedan mars 2021.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons