Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Holtne och gänget gör barnföreställning

Nästa höst ger sig fyra ur Verateaterns ensemble ut på vägarna i en helt nyskriven föreställning med musik av Per Dunsö.
Blekinge • Publicerad 7 december 2017

Nya föreställningar väntar för Verateatern och Niklas Holtne.
Nya föreställningar väntar för Verateatern och Niklas Holtne.

Det är andra gången som Niklas Holtne, Karl Ingvarsson, Mia Moilanen och Victor Berg gör en musikföreställning med Per Dunsös musik. Tidigare har de turnerat med föreställningen ”Ur-kul!”, som även fortsätter turnera under våren 2018.

Annons

– Vi tycker att det har varit precis så urkul att göra ”Ur-Kul!” att vi vill göra en till föreställning, ”Klasskamrater”. Den får premiär i september 2018 och förhandsvisas under Musik i Blekinges utbudsdagar i februari, berättar Niklas Holtne.

Föreställningen som ska spelas för lågstadiet, är alltså inte en Verateaternproduktion utan genomförs i Musik i Blekinges regi, även om det ser ut som så i rollistan med fyra av fem ur Verateaterns ensemble inblandade.

Hur stor är risken att Verateatern 2018 ställs in på grund av ”Klasskamrater”?

– Det där har gått förut, vi har turnerat måndag till torsdag med Ur-kul!” och sedan spelat Verateaternföreställningar fredag och lördag. Så det går, men det är tufft. Men det där har vi faktiskt inte bestämt ännu, vi ska ta beslut innan jul hur vi gör med Verateatern nästa år.

Niklas Holtne menar dock att det redan finns en tanke om vad som skulle kunna bli nästa föreställning för Verateatern.

– Vi får som sagt se hur det blir, men vi har en liten skiss på vad som skulle kunna bli en ny Verateaternföreställning, som då kan ta avstamp i det vi har gjort i år för att fortsätta resan med Verateatern, säger han.

Elin ThornbergSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons