Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Nervösa Hollywoodstjärnor manar till lugn

Amerikanska skådespelare och artister har varit ovanligt tydliga med sina sympatier och antipatier inför höstens presidentval. Efter valet fortsätter de att delge sin oro och nervositet över utgången.
Nöje • Publicerad 4 november 2020
"Ta ett djupt andetag" twittrar skådespelaren Mark Ruffalo.
"Ta ett djupt andetag" twittrar skådespelaren Mark Ruffalo.Foto: Willy Sanjuan/AP/TT
Alyssa Milano manar till eftertanke. Arkivbild.
Alyssa Milano manar till eftertanke. Arkivbild.Foto: Joel Martinez/AP/TT

Det konstaterar Variety som har gått igenom Hollywoodkändisarnas Twitter- och Instagramflöden. Efter presidentvalet 2016 meddelade chockade kändisar att de skulle flytta till Kanada – något som dock visade sig vara tomma hot.

Den här gången framhåller exempelvis "Avengers"-skådespelaren Mark Ruffalo att alla röster inte kommer att vara räknade förrän i slutet av veckan. "Ta ett djupt andetag" twittrar han och tillägger att besked om viktiga delstater kommer att dröja.

Annons

Sångerskan Katy Perry twittrar ut bilder med budskapet att varje röst ska räknas, inte minst de 102 miljoner poströsterna som registrerades redan före valdagen. Skådespelaren Elizabeth Banks kan inte göra annat än att fortsätta gå fram och tillbaka i ren nervositet: "Jag förbränner åtminstone de 3,7 liter glass som jag just ätit" skriver hon.

Hetsätning

Även rapparen Cardi B reagerar med överkonsumtion, dock inte av glass. Cardi B som först stödde Bernie Sanders och därefter Joe Biden illustrerar sin nervositet över de republikanskt röda delstaterna genom att posta en film på Instagram där hon röker tre cigaretter – samtidigt.

Thom York, sångare i brittiska Radiohead , tvekar inte att ännu en gång vara djupt Trumpkritisk. Donald Trump är "helt berövad moralisk auktoritet" skriver han dagen efter presidentvalet. York har även tidigare tagit till orda mot den amerikanska presidenten, skriver NME. För ett år sedan hävdade han att Trump snart skulle vara historia, men tillade samtidigt: "Den verkliga frågan är varför vi fortsätter att skapa människor som Trump".

Bortom farligt

Medan rösträkningen drar ut på tiden fortsätter skådespelare och artister att twittra ut sina synpunkter, skriver Billboard. Efter att Trump utropat sig själv till vinnare reagerade ståuppkomikern och skådespelaren Patton Oswalt: "Det han (Trump) gör just nu är bortom farligt".

Även skådespelaren Alyssa Milano, vars tidigare twittrande var med och startade metoo-rörelsen, kommenterar Trumps utspel: "Trump må hävda att han vann. Om han gör det, snälla påminn dig själv och andra att politiker kan säga vad de vill. Det betyder inte att det är sant."

Ed Simons, medlem i brittiska Chemical Brothers, är dock inne på att Trump verkligen har vunnit: "Fyra år till med den här dumma bebisofferrösten" skriver han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons