Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Hiphop-pjäs pausades på grund av slagsmål

Teater • Publicerad 3 april 2022
Affe Ashkar, Aleksi "Aki" Swallow, Dejan "Dajanko" Milacic, Simon "Sai" Wimmer har skapat musikteaterföreställning "Bra där!". Pressbild.Foto: Maria Lilja

När hiphopföreställningen "Bra där!" hade premiär på Uppsala Stadsteater i helgen utbröt ett slagsmål mellan tre personer i publiken, rapporterar Sveriges Radio P4 Uppland. Föreställningen pausades under några minuter varpå de tre personerna lämnade salongen självmant.

En av dem, en man i 35-årsåldern, greps senare av polisen misstänkt för våld mot tjänsteman. Han uppges också ha varit berusad.

Annons

Efter avbrottet genomfördes föreställningen som planerat och fick stående ovationer av publiken. "Bra där!" är en verklighetsbaserad hyllning till hiphopen gjord av medlemmar i gruppen Labyrint tillsammans med regissören Affe Ashkar.

Labyrint fick fria händer av teaterledningen att skriva pjäsen som spelas på stora scenen, något som regissören Affe Ashkar i en intervju med TT beskrev som "rakt igenom fantastiskt".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons