Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Han får 2022 års Jan Wallanderpris

Musik • Publicerad 4 maj 2022
Ilias Livieratos spelar viola, också kallad altfiol. Pressbild.
Ilias Livieratos spelar viola, också kallad altfiol. Pressbild.Foto: Jesper Kassling

30-årige Ilias Livieratos, violast och student vid Kungliga Musikhögskolan (KMH) har utsetts till årets mottagare av Jan Wallanderpriset. Det delas ut varje år till en framstående student vid någon av musikhögskolorna i Sverige.

Enligt juryn har Livieratos "ett mångfacetterat spel som är djupt personligt och intressant". Själv säger han att priset är en ära och ett lyft för hans karriär.

Annons

"Jag har redan inlett samarbeten med stjärnviolinisten Leonidas Kavakos, efter att han fått reda på att jag vunnit priset. Dessutom, att vara den första icke-svenska prisvinnaren, gör mig väldigt stolt och jag känner mig välkomnad till Sverige", säger han i ett pressmeddelande.

Ilias Livieratos är född 1991 i Grekland. Han har studerat vid Hochschule für Musik und Theater i München och kom till Sverige 2021 för att läsa masterprogrammet i klassisk musik. Han är också stämledare på viola i Athens State Orchestra, Atens äldsta orkester, och har verkat vid den grekiska nationaloperan.

Jan Wallanderpriset är instiftat av Handelsbanken i samarbete med KMH.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons