Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

"Hair"-stjärnan död i mc-olycka

"Hair"-skådespelaren Treat Williams har omkommit i en trafikolycka. Han fördes efter olyckan till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.
Film • Publicerad 13 juni 2023
"I Got Life" sjöng Treat Williams medan han dansade på bordet i filmen "Hair" från 1979.
"I Got Life" sjöng Treat Williams medan han dansade på bordet i filmen "Hair" från 1979.Foto: Mary Evans Picture/TT
Treat Williams omkom i en mc-olycka. Arkivbild.
Treat Williams omkom i en mc-olycka. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Den amerikanske skådespelaren Treat Williams, känd bland annat för sin roll som den skönsjungande hippien George Berger i Milos Formans filmatisering av musikalen "Hair", har omkommit i en trafikolycka. Det bekräftar Williams agent för CNN.

Treat Williams ska ha omkommit när han körde motorcykel och krockade med en bil i Vermont i USA på måndagskvällen lokal tid. Williams flögs efter olyckan till sjukhus med helikopter men hans liv gick inte att rädda. Han blev 71 år.

Annons

Filmen "Hair" (1979) blev hans stora genombrott men redan innan dess var Treat Williams en firad musikalstjärna på Broadway, inte minst känd för att i närmare ett decennium ha spelat rollen som tuffingen Danny Zuko i scenversionen av "Grease".

Efter succén med "Hair" spelade han i såväl filmer som tv-serier, men den lysande karriär som många förutspåddes uteblev. I början av 2000-talet gjorde Treat Williams dock något av en comeback som huvudrollsinnehavare i den prisade tv-serien "Everwood", där han spelade mot då unga och okända skådespelare som Chris Pratt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons