Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Haggis döms till skadestånd för våldtäkt

Nöje • Publicerad 11 november 2022
Paul Haggis döms för att ha våldtagit en kvinna 2013.
Paul Haggis döms för att ha våldtagit en kvinna 2013.Foto: John Minchillo/AP/TT

Filmregissören och manusförfattaren Paul Haggis ska betala drygt 78 miljoner kronor i skadestånd till en kvinna han våldtog 2013. Det skriver BBC.

Paul Haggis förnekar att han har våldtagit kvinnan och säger att han kommer att fortsätta kämpa för att rentvå sitt namn.

Annons

Hittills har fem kvinnor anklagat Haggis för våldtäkt och sexuella övergrepp. Kvinnan som nu tilldömts skadestånd stämde Paul Haggis 2017 för en våldtäkt som ska ha inträffat 2013. Ytterligare fyra kvinnor trädde då fram och berättade om händelser som ska ha inträffat mellan åren 1996 och 2015. De har dock valt att inte föra sina fall vidare. Paul Haggis har också suttit häktad i Italien anklagad för att ha utsatt en ung kvinna för sexuella övergrepp.

Haggis har vunnit två Oscarstatyetter för filmen "Crash". Han har även skrivit manus till "Million dollar baby" som vann en Oscar för bästa film.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons