Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

GW-serie såld till USA

Tv • Publicerad 1 februari 2021
Agnes Lindström Bolmgren och Kjell Bergqvist i tv-serien "Bäckström". Pressbild.
Agnes Lindström Bolmgren och Kjell Bergqvist i tv-serien "Bäckström". Pressbild.Foto: Daniel Ohlsson/C More/TV4

Tv-serien "Bäckström" med Kjell Bergqvist i titelrollen går på export. Den amerikanska kabelkanal-ägaren AMC Networks har köpt rättigheterna för USA, Storbritannien och Kanada, skriver Variety.

"Efter den stora framgången i Sverige och Norden är jag säker på att den samvetslösa Ewert Bäckström kommer att bli favorit för många fler", säger Stefan Baron, vd på produktionsbolaget Yellow Bird i en kommentar.

Annons

Den första säsongen, som är baserad på Leif GW Perssons bok "Kan man dö två gånger?", har visats på TV4/C More.

En andra säsong av "Bäckström" är på gång. Den ska bygga på Perssons bok "Den sanna historien om Pinocchios näsa" och får premiär under 2022.

Det är inte första gången som kommissarie Bäckström exporteras till USA. 2015 lanserade tv-bolaget Fox den egna versionen "Backstrom" med "The Office"-stjärnan Rainn Wilson i titelrollen. Satsningen blev dock en tittarflopp och serien skrotades efter en säsong.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons