Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Göteborgs enda öppna biograf stänger

Film • Publicerad 1 maj 2021
Biograf Draken i Göteborg kommer att var stängd till 2023 på grund av hotellbygge. Bio Roy stänger 3 maj för renoveringen.
Biograf Draken i Göteborg kommer att var stängd till 2023 på grund av hotellbygge. Bio Roy stänger 3 maj för renoveringen.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Från den 3 maj har inte Göteborg en enda öppen biograf. Då stänger Bio Roy på Avenyn för renovering, skriver Göteborgs-Posten, och därmed är alla stadens biografer just nu stängda för publik. Bio Roy har som enda biograf i Göteborg hållit öppet under vintern trots pandemin och visat film för åtta personer i salongen.

Samtidigt har Folkets hus i Göteborg meddelat att alla lokaler, inklusive biografen Draken, flaggskeppet för Göteborgs filmfestival, kommer att hållas stängda fram till 2023 på grund av Petter Stordalens hotellbygge.

Annons

Bio Roy räknar dock med att öppna igen i slutet av sommaren. Till renoveringen har 350 000 kronor samlats in från den bioälskande publiken.

Biografen ingår i Folkets hus och parker vars vd Calle Nathanson, beklagar att Göteborg just nu är utan öppna biografer.

GP beskriver situationen som "historiskt unik".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons