GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Göteborg Film Festival får ny branschchef

Göteborgs Film Festival har rekryterat Josef Kullengård som ny branschchef, en roll som innebär att han blir programansvarig och är med och gör urvalet av vilka filmer och tv-serier som ska ingå i festivalens branschprogram.
Film • Publicerad 29 juni 2022
Göteborgs Film Festival har rekryterat Josef Kullengård som ny branschchef. Arkivbild.
Göteborgs Film Festival har rekryterat Josef Kullengård som ny branschchef. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Kullengård har en bakgrund inom filmfestivaler och internationella branschforum och har tidigare varit programchef på Carl International Film Festival och festivalproducent på Malmö Arab Film Festival.

2017-2021 hade han uppdraget som branschproducent på Göteborg Film Festival och närmast arbetade han som utvecklare på Filmregion Sydost.

”De senaste åren har varit omvälvande för filmbranschen. Som ett resultat av det söker många aktörer hållbara affärsmodeller att anpassa efter publikens nya beteendemönster. Här behöver filmfestivaler stimulera och stötta branschen i en föränderlig tid. Kullengård med sin passion för film och breda kunskap om branschens utmaningar känns idealisk att leda arbetet som festivalens branschchef och vi är mycket glada att välkomna honom tillbaka till Göteborg Film Festival”, säger Mirja Wester, VD, Göteborg Film Festival i ett pressmeddelande.

Rollen innebär att han blir programansvarig för ”Nordic film market” och ”Tv drama vision”.

Han tillträder tjänsten som branschchef den 1 oktober.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.