Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Giacometti blir kvar våren ut

Konst • Publicerad 2 februari 2021
Giacomettiutställningen på Moderna Museet i Stockholm blir kvar till 30 maj. Arkivbild.
Giacomettiutställningen på Moderna Museet i Stockholm blir kvar till 30 maj. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Det fortfarande pandemistängda Moderna Museet i Stockholm förlänger höstens stora utställning "Ansikte mot ansikte" med verk av Alberto Giacometti till 30 maj. Utställningen med ett hundratal verk är museets största satsning på många år och hann bara visas under tre veckor före stängningen i höstas.

Samtidigt flyttar museet fram vårens stora retrospektiv med Annika Elisabeth von Hausswolffs konst till i höst medan Laurie Anderson-utställningen skjuts fram ännu längre, troligen till 2023.

Annons

I sommar visas en utställning med konst och fotografi från förra sekelskiftet med verk hämtade ur Modernas Museets och Nationalmuseums egna samlingar.

Moderna i Malmö förlänger i sin tur Hilma af Klint till 11 april. I sommar visas "Mannen med det blå ansiktet", en samlingsutställning om den tidiga modernismen med verk av bland andra Edvard Munch, Ernst Ludwig Kirchner, Helene Schjerfbeck och Vera Nilsson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons