Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

"Ghostbusters"-regissören Ivan Reitman död

Film • Publicerad 14 februari 2022
Ivan Reitman vid premiären av den senaste "Ghostbusters"-filmen i november i fjol. "Ghostbusters: Afterlife" regisserades av hans son Jason Reitman. Arkivbild.
Ivan Reitman vid premiären av den senaste "Ghostbusters"-filmen i november i fjol. "Ghostbusters: Afterlife" regisserades av hans son Jason Reitman. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Ivan Reitman, som både producerade och regisserade de två ursprungliga "Ghostbusters"-filmerna från 1980-talet, har avlidit.

Reitman, som blev 75 år gammal, avled i sömnen i sitt hem i Kalifornien, uppger familjen.

Annons

"Vår familj sörjer den oväntade förlusten av en make, far och farfar/morfar som lärde oss att alltid söka magin i livet", säger barnen Jason, Catherine och Caroline Reitman i ett gemensamt uttalande. "Vi tröstar oss med att oändligt många människor runt om i världen gladdes av hans arbete som filmskapare. Vi sörjer honom och hoppas att de som kände honom genom hans filmer alltid kommer att minnas honom."

Reitman föddes i nuvarande Slovakien men familjen flydde landet, och kommunismen, när han var fyra år och hamnade så småningom i Kanada. Han är främst känd för en rad komedier under 1980- och 1990-talen – han regisserade exempelvis "Twins" och "Dagissnuten". Han står även som producent till båda "Ghostbusters"-uppföljarna från 2016 och 2021.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons