Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Gabriela Pichler gör tv-serie för SVT

Regissören Gabriela Pichler gör sin första tv-serie. I oktober börjar inspelningen av "Painkiller", en dramakomedi för SVT.
Tv • Publicerad 4 oktober 2022
Efter två hyllade filmer gör Gabriela Pichler en tv-serie för SVT. Arkivbild.
Efter två hyllade filmer gör Gabriela Pichler en tv-serie för SVT. Arkivbild.Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Tv-serien "Painkiller" utspelas i samma typ av moderna svenska arbetarmiljöer som Gabriela Pichler använde för sin debutfilm "Äta sova dö" som fick fyra Guldbaggar för tio år sedan.

I centrum för berättelsen står en mamma från Balkan som är utsliten efter ett hårt yrkesliv och hennes dotter som fortfarande bor hemma trots att hon är en framgångsrik konstnär.

Annons

Förutom "Äta sova dö" har Gabriela Pichler även regisserat filmen "Amatörer", som utsågs till bästa nordiska film vid Göteborgs filmfestival 2018.

Men nu blir det tv.

"Vi hade inget val. Vissa karaktärer vägrar att bli berättade om i bara långfilmsformat. De begär en hel tv-serie", säger Pichler i ett pressmeddelande.

Huvudrollerna i tv-serien spelas av Dodona Imeri och Snezana Spasenoska. Serien har premiär på SVT 2024.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons