Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Fyra åtalas för "The wire"-skådis överdos

Fyra män har gripits, misstänkta för att ha sålt heroin spetsat med fentanyl till skådespelaren Michael K Williams, skriver . Williams var känd från bland annat serien "The wire" och avled i en överdos den 6 september i fjol.
Nöje • Publicerad 2 februari 2022
Michael K Williams dog i en överdos i september 2021. Arkivbild.
Michael K Williams dog i en överdos i september 2021. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

De fyra männen är medlemmar i ett drognätverk som setts sälja droger öppet på gatan i Brooklyn och på Manhattan. På bilder från en övervakningskamera syns hur en av dem säljer till Michael K Williams dagen före hans död.

Skådespelaren hittades död i sin lägenhet och vid obduktionen fastslog man att han avlidit av "en akut förgiftning av kombinationen fentanyl, p-fluorofentanyl, heroin och kokain." Överdosen ska ha varit en olyckshändelse.

Annons

En federal åklagare ska ta upp fallet i rätten och meddelar att åtalet är en del i ett försök att stoppa en "folkhälsokatastrof".

"Dödliga opioider som fentanyl och heroin bryr sig inte om vem du är eller vad du har uppnått. De orsakar beroende och leder till tragedier. Brooklynpolisen har arbetat målmedvetet i det här fallet för att skipa rättvisa för Michael K Williams och hans familj", säger åklagaren i ett uttalande enligt AP.

Williams var mest känd för sin roll som Omar Little i den populära tv-serien "The wire". Han har nominerats till en Emmy flera gånger, nyligen i kategorin bästa manliga biroll för sin insats i tv-serien "Lovecraft country".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons