Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Fransk rappare dömd för mord

Musik • Publicerad 24 september 2023
Den franske rapparen MHD har dömts till tolv års fängelse för mord. Pressbild.
Den franske rapparen MHD har dömts till tolv års fängelse för mord. Pressbild.Foto: FKP Scorpio/TT

Den franske rapparen MHD, som egentligen heter Mohamed Sylla, har dömts till tolv års fängelse för att ha mördat en ung man i Paris 2018.

Mannen dödades under ett bråk mellan rivaliserande gäng och MHD och fem andra personer döms till fängelse i mellan 10 och 18 år för sin delaktighet i mordet.

Annons

Offret blev först påkörd med en bil och sedan misshandlad och knivstucken till döds.

MHD, omnämns ofta som en föregångare för musikstilen som kallas Afro Trap – en blandning mellan hiphop och afrikansk musiktradition. Han fick sitt genombrott med låten "Afro Trap Part. 3 (Champions League)", som hyllar fotbollslaget Paris Saint-Germain.

Den nu 29-årige rapparen åtalades för mord i januari 2019 och häktades. Han släpptes på fri fot efter ett och ett halvt år medan förundersökningen slutfördes och släppte ett nytt album.

MHD har under hela utredningen och även under domstolsförhandlingen förnekat brott och har nu tio dagar på sig att överklaga domen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons