Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Försvunnen Picasso kan finnas hos Imelda Marcos

Konst • Publicerad 14 maj 2022
Äkta eller inte – Imelda Marcos har en målning av Picasso ovanför soffan. Arkivbild.
Äkta eller inte – Imelda Marcos har en målning av Picasso ovanför soffan. Arkivbild.Foto: Bullit Marquez/AP

Skymten av vad som kan vara en försvunnen målning av Pablo Picasso har synts ovanför soffan hemma hos Imelda Marcos, fru till Filippinernas förre diktator Ferdinand Marcos, och mamma till den nyss valde presidenten Ferdinand "Bongbong" Marcos Junior.

Bilder på den nyvalde presidenten under ett besök hemma hos sin mamma visar hur hon har Picassos "Femme Couche VI" – eller möjligen en kopia av densamma – hängande ovanför soffan, skriver T he Guardian. Marcos Juniors presstalesperson Vic Rodriguez valde att inte svara när han fick frågor om målningens äkthet under en presskonferens.

Presidentparet Ferdinand och Imelda Marcos uppskattas ha plundrat statskassan på stora summor under sin tid. Den aktuella Picassomålningen skulle ha tagits i beslag av den filippinska regeringen 2014, men den tidigare valkommissionären Andres Bautista, har uppgett för vinnaren av Nobels fredspris, journalisten Maria Ressa, att han tror att den målningen som beslagtogs då var falsk.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons