Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

"Försvunna människor" ny serie i SVT

Tv • Publicerad 11 maj 2021
Spänningsserien "Försvunna människor" har påbörjat inspelningen i Göteborg med omnejd. Arkivbild.
Spänningsserien "Försvunna människor" har påbörjat inspelningen i Göteborg med omnejd. Arkivbild.Foto: Niklas Maupoix

SVT fortsätter att satsa på drama med nya spänningsserien ”Försvunna människor” som har premiär 2022, skriver Expressen.

Serien i sex avsnitt är skriven av Ulf Ryberg, som bland annat står bakom "Den gråtande ministern". Den ska spelas in i Göteborg och handlar om en lastbilschaufför och familjefar som begår ett ödesdigert misstag. Han spelas av Peter Viitanen, känd från bland annat "Vår tid är nu". Han spelar också Olof Palme i Netflix kommande serie "Den osannolika mördaren".

Annons

I serien smugglar Erwin åtta syriska flyktingar i tanken när han kör sin bil över Öresundsbron. Men gravida Mouna och en febersjuk pojke klarar inte av den kvava luften, och får åka i förarhytten – då en poliskontroll dyker upp.

Regisserar gör Tova Magnusson som tycker att historien har "hög densitet".

”Det handlar bland annat om vad människor kan vara kapabla till för att rädda sig själva och vad som händer när man fullständigt sviker sin moraliska kompass”, säger hon.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons