Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Första NFT-utställningen på Fotografiska

Konst • Publicerad 14 april 2022
På utställningen Somewhere Ethereal på Fotografiska i Stockholm visas kryptokonstverk – så kallade NFT:er – för första gången i en fysisk utställningssal. Arkivbild.
På utställningen Somewhere Ethereal på Fotografiska i Stockholm visas kryptokonstverk – så kallade NFT:er – för första gången i en fysisk utställningssal. Arkivbild.Foto: Magnus Andersson/TT

På utställningen Somewhere Ethereal på Fotografiska i Stockholm visas kryptokonstverk – så kallade NFT:er – för första gången i en fysisk utställningssal, enligt ett pressmeddelande.

"Den här utställningen kommer nästan att upplevas som utomvärldslig. En bild flyter över från den ena till den andra precis som tankar kan glida från en till en annan, vilket skapar en känsla av naturligt flyt och stillhet", säger curator Mathieu Wothke i pressmeddelandet.

Annons

Verken är skapade av de sex konstnärerna Andreas Wannerstedt, Andrés Reisinger, Krista Kim, Erick Calderon (Snowfro), Six N.Five och Itzel Yard (Ix Shells).

Kryptokonst består, enkelt förklarat, av en teknik där ägaren genom NFT, "Non fungible token", får en form av äkthetsbevis, där ägarskapet lagras i en så kallad blockkedja.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons