Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Fler kulturarbetare går med i facket

Kultur • Publicerad 1 februari 2021
Tomma scener och ökad osäkerhet under pandemin tros bidra till att fler kulturarbetare gått med i facket. Arkivbild.
Tomma scener och ökad osäkerhet under pandemin tros bidra till att fler kulturarbetare gått med i facket. Arkivbild.Foto: Magnus Liam Karlsson / SvD / TT

Fler kulturarbetare valde att gå med i facket under förra året än året innan, uppger flera av förbunden som organiserar kulturarbetare för Kulturnytt i P1.

Ett exempel är Teaterförbundet för scen och film, som fick cirka 330 nya medlemmar, en ökning med fyra procent. En förklaring till ökningen är att många känner ovisshet på grund av pandemiläget.

– Främst tror jag att den beror på att våra medlemmar varit väldigt utsatta under den här perioden. Man har sett ett större behov än vanligt av stöd från fackligt håll, säger Mika Romanus, förbundsdirektör Teaterförbundet, till Kulturnytt i P1.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons