Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

FHM får kritik för "rörigt" förslag

Krångligt och rörigt. Folkets Hus och Parker kritiserar Folkhälsomyndighetens förslag till lättnader av publikrestriktionerna.
Nöje • Publicerad 8 maj 2021
Calle Nathanson, vd för Folkets Hus och Parker, tillsammans med Miriam Bryant vid utdelningen av Ulla Billquist-stipendiet 2020. Arkivbild.
Calle Nathanson, vd för Folkets Hus och Parker, tillsammans med Miriam Bryant vid utdelningen av Ulla Billquist-stipendiet 2020. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

"Våra medlemsföreningar har varit ansvarstagande, återhållsamma och uthålliga under en oerhört prövande tid. Men Folkhälsomyndighetens förslag på 'lättnader' är varken hackat eller malet", säger Calle Nathanson, vd för Folkets Hus och Parker, i ett pressmeddelande.

Kritiken riktar sig bland annat mot förslaget om att 500 personer som maxtak för sittande publik utomhus, vilket enligt Nathanson kräver en arena med plats för 5 000 personer.

Annons

"Det blir helt obegripligt hur det kan krävas en arena med minst 5 000 permanenta sittplatser för att ta emot 500 personer, medan en 50 000 kvadratmeter stor folkpark bara får ta emot 100 besökare", skriver han.

Folkets Hus och Parker tycker inte att det borde vara fasta publiktal som gäller när lättnaderna införs utan att det ska vara lokalens förutsättningar och vidtagna smittskyddsåtgärder som styr.

Regeringen har föreslagit lättnader av publikrestriktionerna från den 17 maj om smittoutvecklingen medger det. Förslaget är nu ute på remiss.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons