Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Festival utsedd till Årets göteborgare

Nöje • Publicerad 15 december 2021
På årets Göteborg Film Festival fick en besökare möjligheten att titta på film från en vindpinad holme vid havet. Arkivbild.
På årets Göteborg Film Festival fick en besökare möjligheten att titta på film från en vindpinad holme vid havet. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

Årets Göteborgare är utsedd – men det är inte en specifik person det handlar om, utan Göteborg Film Festival.

"Det känns så himla kul att som representant för Göteborg Film Festival få motta utmärkelsen årets Göteborgare. Speciellt ett år som detta då kultur- och publikarrangemang kämpat med att nå ut och för att överleva", säger Göteborg Film Festivals vd Mirja Wester, i ett pressmeddelande.

Annons

I motiveringen skriver juryn: "Med målet att utmana människors syn på samhället och varandra har de visat film på nya och oväntade sätt, satt kulturmän i gynekologstolar och i år bjudit in till världens mest isolerade biograf – en vindpinad holme i havet".

Årets göteborgare ska bland annat ha gjort någonting positivt, som betyder mycket för många samt vara en god ambassadör för Göteborg.

Tidigare år har bland andra Agnes Wold och Joel Lundqvist och Ruben Östlund prisats.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons