Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Extrainsatt konsert till stjärnans minne

Det blir en extrainsatt föreställning av hyllningskonserten "Och du tände stjärnorna", till minnet av dansbandsstjärnan Thorleif Torstensson i Växjö konserthus.
Musik • Publicerad 20 december 2021
Thorleif Torstensson, här med gitarren i högsta hugg, gick bort tidigare i år. Arkivbild.
Thorleif Torstensson, här med gitarren i högsta hugg, gick bort tidigare i år. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Torstensson, sångare i bandet Thorleifs, gick bort i januari i år i sviterna av covid-19.

Minneskonserten genomförs den 9 och 10 januari 2022 tillsammans med en stor del av den svenska dansbandseliten. Med anledning av den stora efterfrågan efter biljetter har arrangören tillsammans med Thorleifs närmast anhöriga valt att släppa upp ytterligare en föreställning, en matiné den 10 januari.

Annons

"Det känns förstås enormt roligt och även hedrande för såväl anhöriga som band och bransch. Thorleif har betytt så otroligt mycket för genren och därför blir det ännu viktigare att alla kan ta del av hyllningen. Att alla dessa stjärnor står på samma scen blir också en hyllning till musiken och en hel genre", säger dansbandsexperten Thomas Deutgen i ett pressmeddelande.

Bland artisterna som medverkar finns Arvingarna, Kikki Danielsson, Sten Nilsson från Sten & Stanley, Olle Jönsson från Lasse Stefanz, Perikles och Anne-Lie Rydé.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons