Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

En fullträff igen för Emma Virke

Med ledtrådar på rim, roliga felgissningar och igenkännbara känslor träffar Emma Virke återigen rätt med ”Ett ängsligt äpple”, tycker Ida Norinder.
Recension • Publicerad 2 maj 2024
Detta är en recension i Blekinge Läns Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Bilderbok (från 0 år)

Ett ängsligt äpple

Text och bild: Emma Virke

Förlag: Lilla Piratförlaget

”Ett ängsligt äpple” är den femte boken i Emma Virkes populära bilderboksserie för de allra yngsta.
”Ett ängsligt äpple” är den femte boken i Emma Virkes populära bilderboksserie för de allra yngsta.Foto: Fotograf Gustav Gräll

Citron har en ny vän. Onödigt, de är ju redan många vänner, tycker äpplet, som blir lite ängsligt över vem den nya vännen kan vara. Ledtrådar som att den nya vännen har fjäll, är rund som en boll eller har stil gör dock bara äpplet ännu mer ängsligt. ”Du menar väl inte en krokodil?”

”Kombon av lekfulla rim, känslor man känner igen och flikar och hål i boksidorna gör att ”Ett ängsligt äpple” verkligen blir en bok värd att läsa om och om igen.”

Till slut blir det dock dags att träffa den nya vännen, och det visar sig att hon också är en frukt – en ananas som också är ängslig inför att träffa äpplet. Tillsammans hittar de dock ett gemensamt intresse i musiken och sätter ihop en tuttifrutti-trudelutt med jazzinspiration.

Annons

Kombon av lekfulla rim, känslor man känner igen och flikar och hål i boksidorna gör att ”Ett ängsligt äpple” verkligen blir en bok värd att läsa om och om igen. Emma Virke kan konsten att göra svåra känslor roliga för de minsta.

”Ett ängsligt äpple” av Emma Virke
”Ett ängsligt äpple” av Emma Virke
Ida NorinderSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons