Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Emmygalan tappar tittare – nytt bottenrekord

Tv-galan Emmy var på måndagskvällen tillbaka för första gången helt utan restriktioner efter pandemin. Trots det svek tittarna då uppskattningsvis bara 5,9 miljoner såg galan – ett nytt bottenrekord.
Tv • Publicerad 14 september 2022
Emmy-galans värd Kenan Thompson under en hyllningsdans tillägnad tv-serien "Vänner".
Emmy-galans värd Kenan Thompson under en hyllningsdans tillägnad tv-serien "Vänner".Foto: Mark Terrill/AP/TT

En förklaring till årets låga tittarsiffror skulle kunna vara att galan normalt sett sänds på söndagskvällen, men att galan i år fick flytta på sig till måndagen för att inte konkurrera med den populära söndagssändningen från proffsligan i amerikansk fotboll.

Men tittandet har dalat de senaste åren sedan priserna börjat domineras av serier och program på kabel- och strömningstjänster. Senast Emmy-galan nådde över 10 miljoner tittare var 2018, men då var det knappt. 2000 sågs galan av 21,8 miljoner tittare.

Annons

Årets notering om 5,9 miljoner tittare är till och med lägre än galan 2020 som sändes utan publik och de nominerade och vinnarna befann sig i sina egna hem – på avstånd från varandra. Med sina 6,1 miljoner tittare har "pandemigalan" sedan dess varit den svarta fläcken i statistiken. I fjol sågs galan av 7,4 miljoner människor.

Värd för galan var Kenan Thompson, känd från "Saturday night live" och "Kenan och Kel".

"Succession", "Ted Lasso" och "White lotus" som hade flest nomineringar inför årets Emmy, tog tillsammans hem nära hälften av alla priserna – inklusive tungviktarna bästa dramaserie, bästa komediserie och bästa miniserie.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons