Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Elliot Page skiljer sig

Nöje • Publicerad 27 januari 2021
Emma Portner och Elliot Page går skilda vägar. Arkivbild.
Emma Portner och Elliot Page går skilda vägar. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/AP/TT

"Juno"-skådespelaren Elliot Page skiljer sig från hustrun Emma Portner efter tre års äktenskap, uppger NME.

I ett gemensamt uttalande skriver det kanadensiska paret att de har fattat det "svåra beslutet att skiljas" efter att ha levt separerade sedan förra sommaren.

Annons

Elliot Page gick ut offentligt med att han var transperson i december 2020 och bytte i samband med det förnamn från Ellen till Elliot.

"Hej vänner! Jag vill dela med mig till er att jag är trans. Mina pronomen är 'he/they' (motsvarande han/hen på svenska) och mitt namn är Elliot. Jag känner mig lycklig över att skriva det här. Att vara här. Att vara på den här platsen i livet", skrev skådespelaren då på sociala medier.

Elliot Page slog igenom i filmen "Juno" från 2007, för vilken han Oscarnominerades. Han har även spelat i filmer som "Inception" och medverkar i "Umbrella academy" på Netflix. Emma Portner är koreograf och paret fick ursprungligen kontakt med varandra via Instagram.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons