Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Ella Hedström tackade för sig i "Idol"

Arvingarnas örhänge "Eloise" lyckades inte uppbåda det som krävdes för att för andra gången ta Ella Hedström vidare i "Idol".
Tv • Publicerad 6 november 2020
Ella Hedström fick lämna "Idol". Arkivbild.
Ella Hedström fick lämna "Idol". Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

– Jag kommer att hänga löst fler gånger. Så är det bara.

Orden var Herman Silows, yttrade dagen innan veckans fredagsfinal. De syftade på förra veckans erfarenhet av att nästan ha åkt ur "Idol".

Annons

Sedan hände det igen. Silow fick, tillsammans med Ella Hedström, minst antal röster. Och återigen fick han se sin motpart säga adjö, efter att förra veckan ha vinkat avsked till Niklas Hultberg.

"Tillbaka till början"

Veckans tema löd "Tillbaka till början". Deltagarna skulle sjunga låtarna som tog dem vidare från auditionsturnén. Herman Silow, Caspar Camitz och Simon Karlsson framträdde alla med egenskrivna nummer, och samtliga fick lyriska utlåtanden från juryn.

– Det här är en låt som kan ha ett långt liv, sade Alexander Kronlund om Camitzs "Cold train".

Kvartetten var betydligt mer njugg efter att ha sett Hedström sjunga Arvingarnas hitlåt "Eloise", även om de drog sig för att yttra rena elakheter.

– Jag har samma upplevelse som jag hade första gången jag hörde dig sjunga låten. Men det lilla extra fattas, sade Nikki Amini.

– Tävlingscoachen i mig ville se mer fyrverkeri. Men du har också "Ellamys", och det är du, och där är du bra, sade Kronlund.

En deltagare som har fått höra många sanningar från veteranerna i juryn under hösten är Nova Luther. Men i veckans fredagsfinal charmade hon samtliga fyra med sin tolkning av låten "Runnin'", till den grad att Anders Bagge erkände sig "helt bergtagen".

– Det finns inget mer vi vill än att lära känna dig. Bakom blygheten finns något otroligt, sade han.

"Bara tacksam"

När rösterna till sist räknats och det stod klart att Ella Hedström fick lämna tävlingen, på riktigt denna gång sedan hon redan vid tidigare tillfälle tilldelats juryns så kallade livboj, var hon samlad.

– Jag är inte besviken, verkligen inte. jag är så glad för allting jag fått göra här, och alla chanser jag fått att uppträda. Men det kommer inte att ta slut här, sade hon innan hon tecknade åt de sex återstående deltagarna bakom sig.

Annons

– Det var lite väntat för mig med tanke på hur fantastiska alla är. Jag är bara tacksam för vad alla har gett mig, utvecklingsmässigt.

Fakta: De är kvar i tävlingen

Nova Luther

Caspar Camitz

Simon Karlsson

Nadja Holm

Paulina Pancenkov

Herman Silow

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons