Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

EFA till Schweiz år 2024

Film • Publicerad 14 december 2021
Danska Susanne Bier tilldelades årets hederspris vid European Film Awards under den senaste galan, som ägde rum i den 11 december i år. Arkivbild.Foto: Christian Mang

Filmgalan European Film Awards (EFA) kommer att äga rum i den schweiziska staden Luzern i december år 2024. Det meddelade den europeiska filmakademin under tisdagen.

Ceremonin blir filmgalans 37:e, och tar plats i Luzerns kultur- och kongresscenter.

Annons

EFA grundades 1988 i Berlin, med syftet att marknadsföra och stötta europeisk filmindustri. Vartannat år äger den rum i Berlin, och vartannat år tar den plats i andra europeiska städer. Nästa år är det Islands huvudstad Reykjavik som gäller.

Under den senaste galan, i Berlin den 11 december, blev det inga svenska priser. Däremot prisades norska “Ninjababy” av Yngvild Sve Flikke i kategorin bästa komedi. ”Flykt” av Jonas Poher Rasmussen, från Danmark, utsågs till bästa animerade film och bästa dokumentär. Dessutom tilldelades hans landsmaninna Susanne Bier ett hederspris för sina insatser inom världsfilmen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons