Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Drama utanför duken ger draghjälp till Wilde

Sparkade skådespelare, påstådd osämja mellan regissören och den kvinnliga huvudrollsinnehavaren och därtill den fabulösa "spitgate". Olivia Wildes "Don't worry darling" har genererat åtskillig turbulens innan den ens kommit upp på biodukarna.
Film • Publicerad 11 september 2022
Skådespelarna Florence Pugh och Chris Pine tillsammans med regissören Olivia Wilde inför premiären av "Don't worry darling" på filmfestivalen i Venedig.
Skådespelarna Florence Pugh och Chris Pine tillsammans med regissören Olivia Wilde inför premiären av "Don't worry darling" på filmfestivalen i Venedig.Foto: Joel C Ryan/AP
Harry Styles och Florence Pugh i en scen från "Don't worry darling." Pressbild.
Harry Styles och Florence Pugh i en scen från "Don't worry darling." Pressbild.Foto: Warner Bros. Entertainment

"Don't worry darling" är en satirisk thriller om människor som lever i en 50-talsliknande, pastellfärgad liten ort, där allt är till synes perfekt. Flickidolen Harry Styles och Oscarsnominerade Florence Pugh spelar ett gift par och filmen hade världspremiär på filmfestivalen i Venedig tidigare i veckan.

Mottagandet bland recensenterna har på ett tidigt stadium varit tämligen ljumt, vilket på sociala medier lett till slutsatsen att dramat kring filmen förmodligen är mer intressant än själva filmen i sig, skriver Huffington Post.

Annons

Den psykologiska thrillern är regisserad av Olivia Wilde som gjorde sin regidebut 2019 med "Booksmart", och det var under inspelningarna av "Don't worry darling" som kärleken började spira mellan nyskilda Wilde och popstjärnan Harry Styles.

LaBeouf sparkades

Turbulensen kring inspelningarna började dock tidigare än så då Shia LaBeouf lämnade – eller möjligen sparkades från – den manliga huvudrollen och ersattes av just Styles.

Shia LaBeouf anklagades i slutet av 2020 för misshandel och sexuella övergrepp av sin före detta partner, artisten FKA Twigs. Enligt filmbolaget Warner Bros berodde LaBeoufs avhopp på en schemakonflikt. Men i en intervju med Variety sade Wilde att hon sparkade LaBeouf för att hans "stridslystna attityd" inte passade för filmen.

I sociala medier har det dessutom spekulerats om en påstådd fejd mellan Florence Pugh och Wilde. Pugh har knappt nämnt filmen på sociala medier och har heller inte gillat Wildes Instagraminlägg med en trailer för filmen eller en efterföljande inlägg som hyllar Pughs arbete.

#SpitGate

De två kvinnorna har också uttryckt olika åsikter om filmens sexscener. Wilde menat att filmen "bryter ny mark" och sätter kvinnlig njutning i centrum, medan Pugh i en intervju med Harpers Bazaar sade att filmens marknadsföring har lagt för mycket tonvikt på sex.

Och även under Venedigfestivalens upphaussade premiär var det det annat än vad som försiggick på vita duken som skapade rubriker. Spottade Harry Styles verkligen i Chris Pines knä? Det var den stora frågan efter att en filmsnutt, där det ser ut som att Styles böjer sig över kollegan när han ska ta plats på filmvisningen och gör just det, blivit viral.

Både Styles och Pine har bestämt dementerat loskan, men #SpitGate blev snabbt en egen tråd på sociala medier och ingen utesluter att det här kan vara ännu ett smart drag i av pr-makarna bakom kring en film som sannolikt kan behöva all draghjälp den kan få.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons