Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Dorsin gör repris på "Karl-Bertil Jonsson"

Nöje • Publicerad 6 april 2022
Henrik Dorsin sätter upp "Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton" igen. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Henrik Dorsins musikalversion av "Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton" sätts upp på nytt i vinter. Föreställningen, som hade premiär på Scalateatern i Stockholm 2018, får nypremiär på Filadelfia i samma stad den 23 november.

"Jag är så otroligt glad att få spela Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton igen, dessutom med i stort sett med samma gäng. Det blir som en återträff där spelglädjen från sist kommer att infinna sig direkt", säger Henrik Dorsin i ett pressmeddelande.

Annons

Föreställningen bygger på Tage Danielssons animerade kortfilm från 1975. Per Åhlin, som tecknade och regisserade filmen, återkommer som produktionsdesigner i nyuppsättningen. Huvudrollen som Karl-Bertil Jonsson görs återigen av Anton Lundqvist och i övriga roller återkommer förutom Dorsin bland andra Vanna Rosenberg och Katrin Sundberg.

Biljetterna släpps den 8 april.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons