Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Dolph Lundgren har cancer

Skådespelaren Dolph Lundgren har kämpat mot cancer i åtta år, skriver amerikanska TMZ.
Nöje • Publicerad 10 maj 2023
Dolph Lundgren diagnostiserades med cancer första gången 2015. Arkivbild.
Dolph Lundgren diagnostiserades med cancer första gången 2015. Arkivbild.Foto: Vianney Le Caer/AP/TT

65-årige Lundgren diagnostiserades 2015 och friskförklarades efter en tids behandling. 2020 kom cancern dock tillbaka, denna gång i flera organ samtidigt.

Sex tumörer opererades bort och Lundgren åkte till Alabama för att spela in en ny film.

Annons

– Då ringde doktorn och sade att de hittat en till i levern, och då tänkte jag: "Helvete, det här är allvarligt", säger han i programmet "In depth with Graham Bensinger".

Han fick till en början beskedet att han hade två till tre år kvar att leva, något som Aftonbladet skrivit om.

2022 träffade han en ny läkare som satte in en annan typ av behandling. Det blev vändpunkten. Tumörerna har krympt med 90 procent sedan dess.

– Jag kommer ihåg när jag berättade för min familj, det var känslosamt. Ingen vill tro det värsta men de trodde nog verkligen att det var slutet, säger Lundgren.

Under fjolåret kände Lundgren hur medicinerna gjorde honom allt friskare, och nu ska läkaren operera bort det som är kvar av tumörerna.

– Jag brukar säga att hans cancer smälter bort. På flera platser i hans kropp svarar cancern väldigt bra på behandlingen, vissa kan vi inte se längre. Det är över förväntan, säger läkaren Alexandra Drakaki.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons