Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Dokumentär görs om olycksdrabbad Baldwinfilm

Film • Publicerad 15 februari 2023
Bonanza Creek Ranch i Santa Fe, där fotografen Halyna Hutchins sköts av en olyckshändelse under inspelningen av filmen "Rust". Arkivbild.
Bonanza Creek Ranch i Santa Fe, där fotografen Halyna Hutchins sköts av en olyckshändelse under inspelningen av filmen "Rust". Arkivbild.Foto: Jae C Hong/AP/TT

Inspelningen av Alec Baldwins film "Rust" kommer att återupptas någon gång under våren.

Produktionen stoppades i oktober 2021, sedan Baldwin avfyrat ett vapen som visade sig vara skarpladdat. Skottet träffade fotografen Halyna Hutchins, som avled, och skadade regissören Joel Souza.

Annons

Ny fotograf blir Bianca Cline, som kommer att donera arvodet för filmen till välgörenhet, och industriveteranen Grant Hill kliver in som producent, enligt Variety. Souza återvänder och han säger i ett uttalande att filmen ska hedra Halynas minne och göra henne stolt.

Ett dokumentärfilmsteam kommer dessutom att följa inspelningen av filmen när den återupptas. Alec Baldwin ska fortsatt spela huvudrollen, trots att han är åtalad för vållande till annans död.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons