Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Dion drabbad av ovanlig sjukdom – ställer in

Céline Dion har diagnostiserats med ytterst ovanlig neurologisk sjukdom och ställer nu in sin Europaturné i vår.
Musik • Publicerad 8 december 2022
Céline Dion på scen i hemlandet Kanada 2019. Arkivbild.
Céline Dion på scen i hemlandet Kanada 2019. Arkivbild.Foto: Jacques Boissinot

Det berättar den världsberömda sångerskan själv i ett filmklipp på Instagram.

I klippet berättar 54-åriga Dion att de muskelspasmer som hon lidit av på senare tid har visat sig bero på sjukdomen stiff person syndrome – en autoimmun sjukdom som påverkar det centrala nervsystemet och som drabbar en person på miljonen.

Annons

– Tyvärr påverkar de här spasmerna alla aspekter av min tillvaro. Ibland orsakar de svårigheter att gå och de låter mig inte använda mina stämband för att sjunga som jag brukade göra. Det smärtar mig att behöva berätta att det betyder att jag inte är redo att starta min turné i Europa i februari, säger kanadensiskan i klippet som lagts upp i både fransk- och engelskspråkiga versioner.

Turnén har redan skjutits upp flera gånger på grund av coronapandemin och flyttades i våras fram ytterligare ett år med anledning av Céline Dions hälsoproblem.

Enligt stjärnans hemsida är flera konserter nu i vår framflyttade till 2024 medan andra datum på senvåren och sommaren är inställda. Höstens turnéplan, däribland ett Sverigebesök på Friends Arena den 30 september nästa år, ligger än så länge fast.

Rättat: I en tidigare version fanns ett fel om Dions Sverigespelning.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons