Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Dietz om kritiserad video: Brast i ansvar

Influeraren Margaux Dietz ber återigen om ursäkt för den uppmärksammande videoklipp där hon skrattar åt en utslagen man. Flera företag har tidigare brutit samarbetet med henne på grund av klippet.
Sociala medier • Publicerad 7 november 2022
Flera företag har tidigare brutit samarbetet med influeraren Margaux Dietz på grund av klippet. Arkivbild.Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT

I ett inlägg på Instagram skriver Dietz bland annat:

"Det finns inga förmildrande omständigheter . . . Jag brast i ansvar och kommer nu att rannsaka mig själv för att det inte ska upprepas."

Annons

Videon publicerades på Dietz egen Youtubekanal men har tagits bort. Den visade när Dietz och hennes son upptäckte en sovande man utanför lägenhetsdörren. Mannen ska ha varit blodig i ansiktet. Influeraren lät sin femårige son gå fram och peta på mannen. Sedan ringde hon en vän och frågade om råd. Först därefter larmade hon polisen.

Polisen i Stockholm har bekräftat att man har varit på den aktuella adressen och hjälpt en berusad man att ta sig hem.

I Dietz inlägg på Instagram skriver hon att hon felaktigt förutsatte att mannen var en familjevän, och att det var därför hennes son var med när influeraren öppnade dörren. Hon skriver också att samtalet till polisen sker inom ett par minuter, och att hon skulle agerat annorlunda om mannen var i nöd.

"Eftersom han var kontaktbar kunde jag göra bedömningen att han inte var i fara eller utgjorde någon fara för oss."

"Det smärtar mig att många tror att jag äventyrat någons liv och hälsa."

Enligt Margaux Dietz har hon också sökt upp mannen och bett om ursäkt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons