Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Den svenska coronastrategin blir film

Film • Publicerad 20 december 2021
Socialminister Lena Hallengren (S) och statsepidemiolog Anders Tegnell håller pressträff på regeringskansliet. Nu ska den svenska modellen skildras i en dokumentär. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

Årets sista produktionsstöd har delats ut av Svenska Filminstitutet och bland filmerna som får tillskott i kassan märks en Medelhavsnoir som utspelas i den svenska e-gamingkolonin på Malta och en dokumentär om den svenska coronastrategin.

Dokumentären "Bakom den svenska modellen" av Viktor Nordenskiöld skildrar Sveriges pandemistrategi bakom kulisserna. Den avhandlar landets kontroversiella no-lockdown-kamp. Filmen tar upp kritik, hyllningar, tvivel och besvikelser i processen. Sveriges plötsligt världsberömda statsepidemiolog Anders Tegnell samt socialminister Lena Hallengren (S) skildras också.

Annons

Axel Peterséns "From Malta to Oblivion", med Joel Spira och Christopher Wagelin i de ledande rollerna, handlar om skuld, flykt och förlåtelse i skuggan av den svenska e-gamingkolonin på Malta.

Peterséns "Toppen av ingenting" från 2018 tävlade vid Berlins filmfestival och Guldbaggenominerades för bästa regi och för bästa kvinnliga huvudroll (Léonore Ekstrand).

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons