Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Deep Purple släpper nytt album

Musik • Publicerad 6 oktober 2021
Ian Gillan, Ian Paice och Roger Glover i Deep Purple chockar omgivningen med ett coveralbum. Arkivbild.
Ian Gillan, Ian Paice och Roger Glover i Deep Purple chockar omgivningen med ett coveralbum. Arkivbild.Foto: Greg Allen/AP

Deep Purple överraskar med att meddela att bandet släpper ett nytt album i slutet av november – endast 15 månader efter förra plattan.

För första gången i Deep Purples nästan 50-åriga historia väljer de att göra en skiva med tolkningar av andra artisters låtar. På "Turning to crime" tolkas artister som Bob Dylan, Fleetwood Mac, Cream, The Yardbirds, Bob Seger, Ray Charles och Quincy Jones.

Annons

På onsdagen släpptes singeln "7 and 7 is", en låt av amerikanska rockgruppen Love från 1966.

Veteranerna i Deep Purple har under de senaste åren upplevt något av en renässans. De senaste tre albumen "Now what?!" (2013), "Infinite" (2017) och "Whoosh!" (2020) har gått in på albumlistans första plats i Tyskland och även legat högt på listor i Storbritannien och i Norden.

"Turning to crime", som släpps 26 november, har producerats av Bob Ezrin.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons