Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

De tar över Melodikrysset

Annika Jankell och Anna Charlotta Gunnarson tar över som programledare för Melodikrysset i P4 efter Anders Eldeman som meddelat att han slutar efter 26 år.
Nöje • Publicerad 2 juni 2022
Annika Jankell och Anna Charlotta Gunnarson. Pressbild.
Annika Jankell och Anna Charlotta Gunnarson. Pressbild.Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

De två börjar tillsammans den 20 augusti och leder sedan varsitt program varannan vecka, enligt ett pressmeddelande från Sveriges Radio.

"Det här är en dröm som går i uppfyllelse. Att få ta över stafettpinnen efter Anders är helt overkligt stort för mig", säger Anna Charlotta Gunnarson i pressmeddelandet.

Annons

Annika Jankell är också eld och lågor:

"Jag älskar radioklassikern Melodikrysset, ett äkta folknöje för alla generationer. Det var mina morföräldrar som introducerade högtidsstunden när jag var liten", säger hon.

"Det ska bli fantastiskt roligt att få vara med och föra traditionen vidare. Ett hedersuppdrag", fortsätter Annika Jankell.

Under en övergångsperiod, från den från 2 juli till den 20 augusti, vikarierar Micke Cederberg som programledare.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons