Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

De nomineras till Norrlands litteraturpris

Litteratur • Publicerad 11 februari 2022
Kerstin Ekman nomineras till Norrlands litteraturpris. Arkivbild.
Kerstin Ekman nomineras till Norrlands litteraturpris. Arkivbild.Foto: Fredrik Persson/TT

Kerstin Ekman och Mats Jonsson syns bland de nominerade till Norrlands litteraturpris. Förutom "Löpa varg" och "När vi var samer" är också "Bondland" av Gunnar Balgård, "Älskade Ester" av Kent Lundholm och "Jag faller som en sten genom livet" av Åke Smedberg nominerade till årets vuxna bok.

I kategorin barn och unga syns Moa Backe Åstot med debutboken "Himlabrand", "Ett rum till Lisen" av Elin Johansson, Ellen Svedjeland och Emma Adbåge, samt "Det är någonting som drar i mig" av Elin Persson. Även "Ensamvargar" av Katarina Kieri och "Den blixten tar" av Therese Henriksson är utvalda.

Priset delas ut av Norrländska litteratursällskapet och Författarcentrum Norr, sedan 2014. Sedan ett antal år delas det ut till föregående års bästa bok med tydlig norrländsk koppling. Prissumman är på 10 000 kronor och priset delas ut 9 juli.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons