Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

De kan få Storytel Awards

Litteratur • Publicerad 14 februari 2023
Marie Richardson har gjort två av inläsningar som är nominerade till Storytel Awards. Arkivbild.
Marie Richardson har gjort två av inläsningar som är nominerade till Storytel Awards. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

"Den fjärde doktrinen" av Denise Rudberg, uppläst av Marie Richardson, Katarina Widholms "Värma händer", inläst av av Katarina Ewerlöf, samt Bonnie Garmus "Lektioner i kemi", inläst av Lena Endre, är årets tre finalister i romanklassen för Storytel Awards.

Nästan 70 000 ljudbokslyssnare har röstat fram finalister i sex olika kategorier. Vinnarna utses av juryer och presenteras på Stora ljudboksgalan den 22 mars.

Annons

Två av inläsarna är dubbelt nominerade: Jonas Malmsjö för två titlar i spänningskategorin, Lars Keplers "Spindeln" samt Sammy Jeridis "Ghettoprinsessan". Marie Richardson kan få pris både för inläsningen av Denise Rudbergs "Den fjärde doktrinen" i romanklassen och för Karin Härjegårds "Kallbaderskan bland fjällen" i feelgoodkategorin.

De nominerade till Storytel Awards finns i regel tillgängliga på flera ljudboksplattformar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons