Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

De kan få regeringens kulturexportpris

Kultur • Publicerad 12 oktober 2020
Sofia Helin och Thure Lindhardt i "Bron", producerad av företaget Filmlance. Pressbild.
Sofia Helin och Thure Lindhardt i "Bron", producerad av företaget Filmlance. Pressbild.Foto: Filmlance

Unga Klara, cykelhjälmen Hövding, Goodbye Kansas Studios, Filmlance och modeföretaget Très Bien har nominerats till regeringens exportpris. Det är tredje året i rad som svenska exportframgångar inom de kulturella och kreativa näringarna uppmärksammas av regeringen.

Filmlance nomineras för bland annat kriminalserien "Bron" som sålts till 188 länder. Goodbye Kansas Studio är ett företag som arbetar med digitala effekter för film, tv-serier och datorspel och som rönt stora framgångar med trailers till datorspel.

Annons

Unga Klaras teaterturné med fyra pjäser till Turkiet, Kina, Sydafrika och USA är den största internationella satsningen på svensk barn- och ungdomsteater, skriver regeringen i sin motivering.

Hövding-hjälmen är ett airbagsystem som klassas som världens säkraste huvudskydd för cyklister. Herrmodebutiken Très Bien öppnade under 2019 en butik i London samt deltog på modeveckan i Tokyo.

Vinnaren tillkännages av utrikeshandelsminister Anna Hallberg vid en prisutdelning den 23 oktober.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons