Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

De kan få Katapultpriset

Litteratur • Publicerad 16 december 2021
Författaren Nina Pascoal är nominerad till Katapultpriset för boken ”Vi röstar om vi saknar mamma”. Arkivbild.
Författaren Nina Pascoal är nominerad till Katapultpriset för boken ”Vi röstar om vi saknar mamma”. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Fem debuterande författare har nominerats till Katapultpriset.

De nominerade är Axel Burenius "Dödsängel", Sofia Dahléns "Patient", Aya Kanbars "Hyperverklighet", Nina Pascoals "Vi röstar om vi saknar mamma" och Quynh Trans "Skugga och svalka".

Annons

”Bland årets nominerade böcker hittar vi egensinniga uttryck och stilsäkra språkexperiment som rymmer allt från mellanförskap, nyckfulla mödrar och syskonrelationer till det outgrundliga tomrum som döden lämnar", skriver juryn i ett pressmeddelande.

Priset instiftades av Sveriges Författarförbund 1991 och delas ut till en skönlitterär författare, prosaist eller lyriker, som debuterat under föregående år. I fjol gick priset till Erik Lindman Mata för "Pur".

Vinnaren offentliggörs på Katapultkvällen vid Littfest i Umeå 17–19 mars nästa år.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons