Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

De kan få årets fotobokspris

Litteratur • Publicerad 14 februari 2023
Konstnären Salad Hilowle är en av fem nominerade till Svenska fotobokspriset. Arkivbild.Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

En somalisk familj i Ålidhem i Umeå, nordiska kompositörer och deras konsts innersta väsen och platser i Stockholmsområdet där skjutningar har ägt rum – det är några av motiven i de böcker som kan få Svenska fotobokspriset för i år, meddelar juryn.

De nominerade fotograferna är Salad Hilowle för "Halima om de sina", Cato Lein för "Northern silence", Joey Judita för "Book of sorrow", Sven Westerlund för "En verklig plats" och Emma Nilsson för "Field; scope; site".

Bakom priset står Fotoförfattarna inom Svenska fotografers förbund. Vinnaren koras på Fotoboksgalan den 15 mars och pristagaren får 40 000 kronor. Övriga nominerade får 10 000 kronor vardera.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons