Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

De dejtar på timmerflotte i "Vild kärlek"

Tio dagar på en flotte i otrolig natur med någon du kanske blir kär i.
Det är premissen för nya "Vild kärlek" på TV3 och Viaplay.
Tv • Publicerad 16 januari 2023
Deltagarna i Viaplays kärleksreality "Vild kärlek". Övre raden från vänster: Marco Caltagirone, Julia Blomqvist Havrell, Alexander Svensson, Hannes Psajd. Undre raden från vänster: Xavier Grönlund, Henrietta Hertzman, Joanna Samiotakis, Lina Rask, Maria Rickmann. Frånvarande: André Sarstedt.Foto: Fredrik Sandberg/TT
Maria Rickmann gillade att ge sig ut i naturen efter alla Tinderdejter.Foto: Fredrik Sandberg/TT
"Det blev inte riktigt som någon av oss hade tänkt sig", säger Hannes Psajd.Foto: Fredrik Sandberg/TT

"Vild kärlek" kombinerar dejtingsåpan med realityäventyret. Tio deltagare bildar fem par som förhoppningsvis ska finna kärleken medan de manövrerar en flotte ned för Klarälven i Värmland. Den 31 januari sänds första avsnittet i TV3 och Viaplay.

– Man har ju gått på Tinderdejter, men det har gått rutin i det. Man vet vad som förväntas. Då är det intressant när någon tar ifrån en all sin trygghet. Jag är kall, hungrig, trött och nu ska jag träffa någon och vi är helt nakna själsligt inför varandra, säger Maria Rickmann.

Turboladdade

Annons

30-åringen från Karlstad är en av deltagarna i "Vild kärlek". Det är första gången programmet görs i Sverige, vilket innebar att ingen riktigt visste vart det skulle ta vägen. Det gjorde det mer spännande.

– Ingen visste hur det skulle gå, inte ens produktionen. Så ingen hade något försprång, säger hon.

Realityaspekten i programmet gör att de medverkande snabbt kom nära varandra. Att resa på äventyr tillsammans direkt var som att turboladda relationen, säger deltagaren Hannes Psajd från Växjö.

– Att få vara ute i naturen och testa på någonting sånt här och lära känna varandra är annars något som tar väldigt lång tid i ett förhållande, säger han.

Det gjorde också programmet oförutsägbart.

– Det blev inte riktigt som någon av oss hade tänkt sig. Det skedde saker under resans gång som ingen hade räknat med och att landa där vi alla landade var det nog många som inte var beredda på, säger han.

"Tungt arbete"

Och det var drygt att manövrera flottarna längs med älven.

– Jag tror inte folk förstår hur fysiskt jobbigt det är att sitta på en flotte och staka sig fram. Det finns så mycket faror att vara på den flotten och det är tungt arbete, utbrister Maria Rickmann.

Men hon är väldigt nöjd med sin medverkan i programmet.

– Det blev mycket bättre än vad jag hade trott. Jag är väldigt lyckligt lottad. Jag hade väldig tur som var på den platsen just där och då, säger hon.

Fakta: Deltagarlista

Lina Rask, 23, Falun.

Maria Rickmann, 30, Karlstad.

Xavier Grönlund, 28, Järfälla.

Henriette Hertzman, 29, Helsingborg.

Hannes Psajd, 26, Växjö.

Joanna Samiotakis, 30, Stockholm.

Alexander Svensson, 27, Norrköping.

André Sarstedt, 31, Stockholm.

Julia Blomqvist Havrell, 27, Borås.

Marco Caltagirone, 33, Göteborg.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons