Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

David Bowies liv blir barnbok

Litteratur • Publicerad 5 oktober 2022
David Bowie. Arkivbild.
David Bowie. Arkivbild.Foto: Stephen Chernin/AP/TT

Han var en av världens mest inflytelserika artister, och nu ska hans liv skildras för de allra yngsta. I barnboken "David Bowie" berättas historien om Bowie för barn mellan 3 och 6 år och beskrivs i ett pressmeddelande av förlaget Bookmark som "en hyllning till David själv, till musikens kraft och till drömmen om att nå stjärnorna".

Boken ingår i serien "Små människor, stora drömmar" som tidigare porträtterat bland andra Astrid Lindgren, Rosa Parks, Greta Thunberg, Agatha Christie, Anne Frank och Malala Yousafzai. Böckerna är skrivna av den spanska barnboksförfattaren Maria Isabel Sanchez Vergara och finns översatta till 17 språk.

David Bowie blev en av världens stora artister under 1970-talet och fortsatte att ge ut hyllade album under hela sin karriär. Han avled 2016.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons