Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Dansk komedi skjuts upp efter pilbågsdådet

Film • Publicerad 14 oktober 2021
För stora likheter med händelserna i norska Kongsberg – den danska komedin "Vildmænd" skjuts upp.
För stora likheter med händelserna i norska Kongsberg – den danska komedin "Vildmænd" skjuts upp.Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

Den danska komedin "Vildmænd" skjuts upp meddelar den danska grenen av filmbolaget Nordisk film.

Likheterna mellan filmens handling och det dåd som utfördes med pilbåge i norska Kongsberg, där fem personer blev dödade av en dansk man på onsdagskvällen, bedöms som för stora.

Annons

"Av respekt för de anhöriga väljer vi att skjuta upp premiären. Vi vill understryka att likheterna mellan filmen och gårdagens tragedi är helt slumpmässiga. Men det är viktigt att ta den tid som behövs för att bearbeta tragedin innan det blir möjligt för en dansk publik att uppleva filmen på bio", säger Frederik Honore, marknadschef på danska Nordisk Film i ett uttalande.

"Vildmænd" handlar om den danska familjefadern Martin, som i sin flykt från hamsterhjulet klär ut sig och försöker leva som en "vilde" i de norska bergen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons