Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Daniel Harding förlänger med SR till 2025

Musik • Publicerad 17 november 2021
Daniel Harding fortsätter som chefsdirigent för Sveriges Radios symfoniorkester till 2025. Pressbild.Foto: Andrew Staples

Daniel Harding fortsätter som chefsdirigent och konstnärlig ledare för Sveriges Radios symfoniorkester fram till 2025, skriver SR i ett pressmeddelande.

"Det finns inga tvivel om att jag hittat min musikaliska familj här i Stockholm, i Berwaldhallen", säger Harding.

Annons

Harding blev ledare för symfoniorkestern 2007 och nästa år firar den brittiske dirigenten således 15 år på posten. Det firas med en jubileumskonsert: ett uruppförande av Sven-David Sandströms trombonkonsert och Richard Strauss "Also sprach Zarathustra".

I ett öppet brev delar Daniel Harding med sig av sina framtidsambitioner. Bland annat står tre Wagneroperor på programmet under de kommande fyra åren, den första blir "Tristan och Isolde".

Han vill också satsa på ett musikfilmprojekt, sätta mer fokus på de enskilda musikerna och omforma kammarmusikprogrammet för att inkludera fler gästspel.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons