Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

"Crouching tiger, hidden dragon" blir tv-serie

Film • Publicerad 14 januari 2023
Ang Lee, som regisserade succéfilmen år 2000, har också bland annat regisserat Brokeback Mountain och Life of Pi. Arkivbild.
Ang Lee, som regisserade succéfilmen år 2000, har också bland annat regisserat Brokeback Mountain och Life of Pi. Arkivbild.Foto: Chiang Ying-ying/AP/TT

Den klassiska romanen "Crouching tiger, hidden dragon" ska tolkas igen, denna gång som tv-serie. Det rapporterar SR Kulturnytt som hänvisar till sajten Deadline.

Boken skrevs av den kinesiske författaren Wang Dulu på 1940-talet. År 2000 hade en film med samma namn premiär. Filmen regisserades av Ang Lee och belönades med fyra Oscarsstatyetter.

Annons

Det är inte första gången som "Crouching tiger, hidden dragon" blir tv-serie. Året efter filmsläppet hade nämligen en tv-serie med samma namn premiär i Taiwan. Serien fick 34 avsnitt.

Vilka som ska spela i den nya serien är oklart, likaså var den ska sändas. Det som är känt är att Sony på något sätt är inblandade i processen.

Serien ska, i likhet med filmen, blanda in delar från fler av mysterieförfattaren Wang Dulus böcker.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons