Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Chris Rock slog tillbaka mot Will Smith

Nöje • Publicerad 5 mars 2023
Chris Rock skämtade om örfilen från Will Smith i sin nya föreställning. Arkivbild.
Chris Rock skämtade om örfilen från Will Smith i sin nya föreställning. Arkivbild.Foto: AP/TT

Ett år efter örfilen från Will Smith på fjolårets Oscarsgala – och bara en vecka före årets – passade komikern och fjolårets Oscarsvärd Chris Rock på att ge en strömmad ståupp-föreställning på Netflix med titeln "Selective outrage" (ungefär "Selektiv upprördhet"). Chris Rock tog upp en lång rad ämnen men också det förväntande: örfilen som han fick av Will Smith under pågående Oscarsgala efter att ha skämtat om dennes fru, Jada-Pinkett Smith.

– Ni vet vad folk säger, de säger att "ord gör ont". Men de som säger att ord gör ont har aldrig blivit slagna i ansiktet, sade Chris Rock nu, enligt BBC.

Annons

I slutet av sin show återkom han till örfilen och förklarade att det som på riktigt gjorde ont var att han fått Will Smiths singel från 1991, "Summertime" på hjärnan. Men Chris Rock berättade också varför han aldrig slog tillbaka.

– Jag har föräldrar! Därför att jag blev uppfostrad. Och vet ni vad mina föräldrar lärde mig? Slåss inte inför vita människor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons