Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Charlotte Kalla: Ska bli svinkul med tango

När Charlotte Kalla byter skidor mot dansskor i vårens "Let's dance" handlar det om att dansa och ha roligt snarare än om att tävla.
– Jag ska komma ihåg ha kul på den här resan, säger skiddrottningen.
Tv • Publicerad 14 mars 2023
Charlotte Kalla bildar danspar med Tobias Karlsson i årets "Let's dance".
Charlotte Kalla bildar danspar med Tobias Karlsson i årets "Let's dance".Foto: Fredrik Sandberg/TT
Kristin Kaspersen leder årets program tillsammans med David Lindgren efter att Petra Mede tvingats hoppa av.
Kristin Kaspersen leder årets program tillsammans med David Lindgren efter att Petra Mede tvingats hoppa av.Foto: Fredrik Sandberg/TT
Tone Sekelius dansar tillsammans med Hugo Gustafsson.
Tone Sekelius dansar tillsammans med Hugo Gustafsson.Foto: Fredrik Sandberg/TT
Deltagarna i årets "Let's dance". Övre raden från vänster: Hampus Hedström, Tobias Wallin, Tobias Bader, Hugo Gustafsson, Rickard Sjöberg, Andreas Wijk, Johan Jureskog, Tobias Karlsson, Kodjo Akolor. Nedre raden: Ines Maria Stefanescu, Johanna Lind Bagge, Renaida Braun, Tone Sekelius, Tove Villför, Ida Sund, Hedvig Löfwall, Charlotte Kalla, Jasmin Takács.
Deltagarna i årets "Let's dance". Övre raden från vänster: Hampus Hedström, Tobias Wallin, Tobias Bader, Hugo Gustafsson, Rickard Sjöberg, Andreas Wijk, Johan Jureskog, Tobias Karlsson, Kodjo Akolor. Nedre raden: Ines Maria Stefanescu, Johanna Lind Bagge, Renaida Braun, Tone Sekelius, Tove Villför, Ida Sund, Hedvig Löfwall, Charlotte Kalla, Jasmin Takács.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Med sina nio OS-medaljer är Charlotte Kalla en av Sveriges främsta idrottare genom tiderna. Men när hon nu byter sport från längdskidor till kändisdans lägger hon tävlingsinstinkten åt sidan. Nu handlar det bara om att ha roligt, förklarar hon.

– Jag har ju fått den bästa partnern vid min sida för att ha roliga dagar. Varenda träningspass tillsammans med Tobbe är fyllt av skratt. En påminnelse om att allt behöver inte vara blodigt allvar, säger hon.

Annons

TT: Men kan du verkligen stänga av vinnarskallen?

– Det har gått förvånansvärt bra hittills. Men jag vet inte alls hur det kommer att kännas på lördag när det är dags för premiär och man ska få sina poäng.

Hennes tidigare erfarenhet av pardans är inskränkt till något enstaka pass på skolgympan. Tillsammans med sin danspartner Tobias Karlsson har hon gått igenom grundstegen i de vanligaste danserna. Mest av allt gillar hon tangon.

– Det känns bestämt och uttrycksfullt. Hålla positionen, passion, eld och temperament, säger hon.

En utmaning för Charlotte Kalla är att hon väntar barn till sommaren tillsammans med sambon Fredrik Karström.

– Än så länge har det känts väldigt bra. Jag har mått bra hela graviditeten och jag hoppas att det fortsätter så. Men jag är också ödmjuk för att bara lyssna på kroppen. Det här är en resa som är helt ny för mig, säger Kalla.

Blixtinkallad Kaspersen

Ny programledare jämte David Lindgren är Kristin Kaspersen, som fått hoppa in med kort varsel efter att Petra Mede tvingats hoppa av på grund av ryggproblem.

– Jag och Petra pratade om läget i helgen och hon tyckte att jag ska köra. Jag sade till henne att jag ska printa ut en bild på oss och rama in. Så det gjorde jag dagen därpå och nu är hon med i logen varje vecka ändå. Men förutom att det är jättetråkigt för Petra så känns det här jättekul, säger Kaspersen.

Programledarbytet har gjort att redaktionen bland annat fått ändra i programmets manus. Kristin Kaspersen har inga planer på att försöka fylla komikern Petra Medes skor. Däremot har hon andra förtjänster – bland annat att hon själv deltog i "Let's dance" för fyra år sedan och då vann tävlingen.

– Jag vet faktiskt själv hur det är att kämpa som de gör och när humöret går upp och ner. Orolig, glad, nervös. De sliter timme ut och timme in. Jag är verkligen på deras sida i det här, säger Kaspersen.

"Konstant intensitet"

Annons

Artisten Tone Sekelius har knappt hunnit återhämta sig från finalen i Melodifestivalen förra veckan förrän det är dags för nästa stora underhållningsprogram. Tillsammans med dansaren Hugo Gustafsson har hon danstränat parallellt med Melodifestivalen.

– Man får prioritera sömn, mat och noll socialt liv för att hinna med det här. Det är inte bara en intensiv helg och så är man klar. Om man är kvar länge så är det många veckor av konstant intensitet, säger Sekelius.

I och med hennes intåg har "Let's dance" fått sin första öppna transperson och Tone Sekelius har inget emot att agera representant genom sin medverkan.

– Jag är väldigt glad över att få ta den platsen. Att kunna representera transpersoner överlag och att man får ta plats i ett så här stort program tycker jag är väldigt fint och jag hoppas att hbtq-barn som ser det kan få styrka.

"Let's dance" har premiär på lördag i TV4.

Fakta: Dansparen i årets "Let's dance"

Hampus Hedström, komiker, och Ines Maria Stefanescu

Kodjo Akolor (komiker) och Jasmine Takacs

Andreas Wijk (artist) och Ida Sund

Tone Sekelius (artist) och Hugo Gustafsson

Rickard Sjöberg (programledare) och Tove Villför

Renaida Braun (artist) och Tobias Bader

Charlotte Kalla (skidåkare) och Tobias Karlsson

Nilla Fischer (fotbollsspelare) och Cecilia Ehrling Danermark

Johanna Lind Bagge (tv-personlighet) och Tobias Wallin

Johan Jureskog (kock) och Hedvig Löfwall

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons